Sînpaul - Satul European de Tineret
FOTO:

Sînpaul - Satul European de Tineret


 

  La finalul săptămânii a avut loc o primă întâlnire cu tineri din comuna Sînpaul, care au participat la activități de educație nonformală în cadrul proiectului Satul European de Tineret, fiind consultați cu privire la 3 teme principale: educație, cultură și voluntariat, exprimându-și liber opiniile, nevoile și dorințele pentru activități viitoare.

Activitățile au avut loc la Căminul Cultural, fiind organizare de Asociația Go Free, Asociația pentru Dezvoltare Activă, în parteneriat cu Primăria Sînpaul și Școala Ioan Alexandru, în cadrul proiectului National Youth Village - Romania, finanțat prin program pentru tineri Erasmus Plus.

Proiectul se desfășoară în patru sate din zone diferite din România (Sînpaul, Izvoarele, Sascut și Copalnic) fiind primul de acest fel în zona rurală, în care, pentru prima dată în România, satele implicate vor purta în 2019 titlul de Sat European de Tineret, urmând ca din 2020 alte sate să candideze pentru acest titlu. În următoarea perioadă, cu sprijinul tinerilor și instituțiilor implicate în proiect, va fi dezvoltat un plan de activități pentru 2019. Proiectul urmărește să creeze mai multe oportunități de implicare pentru tinerii din mediul rural.

 ​​​​​​